Evenemang - Eesti Missa i Åmotfors kyrka - ctl00_cph1_image

Eesti Missa i Åmotfors kyrka

Den 24 februari kl. 17.00, på Estlands Nationaldag, framförs Urmas Sisasks "Eesti Missa" under ledning av Bengt Larsson. Mässan består av Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus och Agnus Dei.

På 100-årsdagen av Estlands självständighetsförklaring från det ryska imperiet, kommer "Eesti Missa" framföras igen med Bengt Larsson som körledare. Kören består av ca.40 korister från Eda, Arvika och Eidskog. Verket är skrivet på estniska, för fyra solister, blandad kör, orgel och schamantrumma. Solister är Catharina Algesten, Catrin Nygren, Bertil Norling och Anders Hörngren. Han Young Kim på orgel och Kicki Liljedahl på schamantrumma .

Datum: 2018-02-24 17:00

Arrangör
Eda-Köla Pastorat
Församlingshemmet
67040 Åmotfors
eda-kola.pastorat@svenskakyrkan.se
+46 57132003


http://www.svenskakyrkan.se/eda-kola

Namn
Åmotfors kyrka

Adress
Torget
670 40 Åmotfors

Beskrivning
Modern kyrka i centrala Åmotfors. Kyrkan byggdes 1960 och invigdes 1961 av biskop G. Borgenstierna. Initiativet till kyrkan togs 1933 av disponenten Gösta Schotte och hans hustru Mona Schotte. Kyrkorummet har formen av ett skepp, och vapenhusets träskulptur har anknytning till bygdens S:t Olavstraditioner. Det monumentala korfönstret och andra fönster i kyrkorum och sakristia visar med stiliserad bildmosaik olika bibelhändelser. Konstnärerna är Randi Fischer och Ralph Bergholtz. Den fungerar som en vanlig kyrka med högmässa varje söndag, vigslar, barndop, begravningar och konfirmationsläsningar. Kyrkan övertogs 1980 av Eda församling.

Vägbeskrivning
vid torget

FalseFoto: Eda-Köla Pastorat